Bilgi çağının en önemli gereksinimlerinden biri; içinde bilgi barındıran, her türlü materyalin bulunduğu, araştırmacılar ile bilgi arasında köprü kuran kütüphanelerdir. Kütüphane türlerinin en önemlilerinden biri de; eğitim ve öğretimi destekleyici hizmet veren okul kütüphaneleridir. Üniversite kütüphanelerinin diğer okul kütüphanelerinden farkı, bilimsel bilgi üretmek misyonunu üstelenen bilgi yuvaları olmasıdır.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Kütüphanesi olarak; bu kutsal görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek ve üniversitemizin en önemli bilgi yuvalarından biri haline gelmek için özverili, kararlı ve her türlü imkanı seferber eden bir prensip anlayışı ile çalışmaktayız. Bu amaçla teknolojik gelişmelere paralel olarak, gerek ulusal gerekse uluslararası standartlar takip edilerek, üniversitemize ve araştırmacılarımıza hizmet vermeye devam etmekteyiz. Bütün bu çalışmalarımızın sonucunda üniversitemiz ve araştırmacılarımız için oluşturmuş olduğumuz koleksiyonumuzda:

Basılı yayın koleksiyonunda;

126.000 adet basılı kitap

1.071 tür basılı dergi

3.040  adet basılı tez

165 adet Afyonkarahisar’a ait Kadı Sicil Defteri

595 adet bir kısmı el yazması eski eser ile Mahalli Gazete arşivi yer almaktadır.

Elektronik yayın kapsamında;

41 adet veri tabanı aboneliği ile

23.498 elektronik dergiye

3.200.000 elektronik kitap

2.000.000 elektronik tez

3.341 e-standart

1.220 elektronik konferansa erişilebilmektedir.